Minyak Kelapa

Minyak Kelapa


Minyak Kelapa


Nama Latin: Cocos nucifera

Borang yang ada: minyak

Minyak Kelapa Cocos nucifera - Minyak kelapa diperolehi dari kopra, kering "" "" daging "" "" kelapa Penyuling berasingan kopra dari badan kapal kelapa kering, dihancurkan, dan kemudian dinyatakan keluarkan.. minyak. kelapa ini menjadi cecair di 76 darjah. Apabila sejuk menjadi pepejal atau separa pepejal. Sesetengah orang mungkin memanggil minyak kelapa, mentega kelapa. Kedua-duanya adalah perkara yang sama. Minyak ini mempunyai tekstur yang tebal dengan tiada rasa dan bau yang tidak menyenangkan. peratusan minyak kelapa dalam kosmetik adalah pelembap; terlalu banyak daripada ia boleh pengeringan alam semula jadi tepu Its yang menentang (perintah) ketengikan dan membuat suatu sabun yang sangat keras, manakala pada masa yang sama menghasilkan berbuih yang kembang Soapmakers biasanya menggabungkan minyak kelapa dengan zaitun, kelapa sawit, sawit.. minyak isirong atau kastor untuk sabun semua-sayuran. Beberapa soapmakers menggunakan antara 20% dan 30% kumpulan sabun sebagai minyak kelapa. Minyak Kelapa Dara mengandungi asid laurik yang berfaedah, yang mungkin manfaat tertentu bagi individu imun-ditindas. Ia adalah lebih haba stabil daripada minyak berasaskan tumbuhan lain dan tidak menghasilkan asid lemak trans apabila dimasak pada suhu yang lebih tinggi Gunakan untuk semua permohonan haba yang lebih tinggi, termasuk kacau menggoreng. suhu maksimum 375F atau 190C Cemerlang bagi penaik, boleh digantikan dengan mentega dalam resipi yang paling . Penggunaan dalam minuman pengisar untuk menambah bahan api dan tenaga pada waktu pagi.


[ Pembelian Produk Minyak Kelapa Berasaskan ]
-
[ Depot Perlu ]



Posted in Botanicals Essential Oil pada 26 JUN 2009, 1:44 pm by admin

Tiada komen lagi. Jadi user yang pertama.

Tinggalkan jawapan